Tips om een magazijn in te richten

Het verbeteren van de logistiek van een magazijn is momenteel de sleutelfactor voor een goedlopend bedrijf. U bereikt tijdwinst, verhoging van de productiviteit en efficiëntie.

In het bijzonder de continue groei van de elektronische commercie en de toename van het aantal orders per dag, vereisen een efficiënt beheer van uw opslagruimte. Belangrijk is dat u kiest voor de logistieke strategie die past bij de behoeften van uw bedrijf.

Van Ommen Magazijninrichting vertaalt uw behoeften, geeft tips en verzorgt de inrichting van uw magazijn van A tot Z. Wij werken met uitsluitend gecertificeerd personeel, waardoor u verzekerd bent van veilige en duurzame stellingen. Tevens hebben wij te allen tijde een groot aanbod aan gebruikte stellingen in uitstekende conditie op voorraad. Bekijk ook eens ons aanbod restpartijen en aanbiedingen!

Het uitgebreid keuren van uw huidige stellingen en vakkundige montage én demontage, behoren tot onze kwaliteiten. Wij leveren onze diensten in de hele Benelux.

Graag geven wij u alvast enkele belangrijke tips om uw opslagplaats zo goed en efficiënt mogelijk in te richten:

Identificeer de behoeften 

Heeft u te maken met een kleine logistiek, dan spreken we over maximaal 50 bestellingen per dag. Het picken van de producten wordt uitgevoerd, terwijl de bestelling wordt geplaatst.

Teamleden voeren meestal verschillende functies uit, afhankelijk van de behoefte op dat moment.

Heeft u te maken met een gestructureerde logistiek van meer dan 50 bestellingen per dag, dan dient uw depot professioneler te zijn. Een goedlopende distributie is van belang, waarbij de orderverzameling wordt gedaan door verschillende orderpartijen. Deze orderpartijen kennen allemaal hun afzonderlijke taken.

Geïndustrialiseerde logistiek, dan praten we over meer dan 1000 bestellingen per dag. Het depot vraagt om te worden geautomatiseerd om ervoor te zorgen dat het proces continu verbetert.

Het is verstandig dat een logistiek directeur overgaat op installatie van een Warehouse Management System (WMS). Deze magazijnbeheersoftware zal zorgdragen voor een optimale orderverwerking.

magazijnstellingen

Optimaliseer de werkomgeving

Belangrijk bij het inrichten is om onnodige verplaatsing van artikelen te beperken. Daarnaast is het transporteren van zware ladingen een tijdrovende klus. Voorzie uw opslagplaats daarom van pallettrucks, transporttrolleys en vouwwagens.

Investeren in hoogwaardige apparatuur is tevens een belangrijke mogelijkheid om de werkomgeving te verbeteren. Denk hierbij aan een WMS, goede beeldschermen en barcodelezers. Ook hiermee creëert u tijdwinst en zullen logistieke fouten afnemen.

Als laatste kunnen machines als vulmachines, wikkelmachines of sealers het werk enorm versnellen.

Structureer de beschikbare ruimte 

Een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte is essentieel om uw opslagruimte geordend en overzichtelijk te houden. Bepalend bij het inrichten, zijn het aantal benodigde stellingen, het aantal gewenste gangen, de grootte van de artikelen en de hoeveelheid voorraad per artikel dat u beschikbaar wilt hebben.

Een nummeringssysteem voor uw producten in combinatie met een duidelijke logistieke route, zullen tevens snel leiden naar het gewenste product. Creëer aparte pickgebieden, aankomst- en vertrekzones net als loszones en opslagruimtes.

Beschrijf de taken van elke medewerker

Hoe professioneler uw magazijn is, des te preciezer zijn de taken die uitgevoerd dienen te worden. Werknemers met een goede kennis van zaken, zullen de activiteiten binnen uw depot efficiënter uitvoeren.

Voer kwaliteitscontroles uit

Om fouten te voorkomen in bestellingen, is een goed logistiek management van groot belang. Door kwaliteitscontroles uit te voeren, kunt u bestellingen beoordelen in elke stap van het logistieke proces.

Belangrijk voor u om te onthouden:

Binnen uw organisatie is een goed logistiek management het sleutelwoord. Zorg daarom voor een gedetailleerd uitgewerkt inrichtingsplan. Dit zal uw organisatie efficiënter maken en tijd besparen.

Wenst u meer informatie of wilt u gebruik maken van onze diensten? Van Ommen Magazijninrichting helpt u met plezier!

Neemt u contact met ons op via e-mail info@magazijndemontage.nl, telefonisch of door het invullen van het contactformulier.

Bel ons

Mail ons