Hoe richt ik een magazijn efficiënt in?

Als ondernemer met een eigen winkel of webshop heeft u te maken met een magazijn. Is het bedrijf nog klein, dan is de voorraad vaak beperkt en dus makkelijk te ordenen. Echter, veel groeiende bedrijven krijgen te maken met een grote en uitgebreide voorraad. Een goed ingericht magazijn is dan dus erg belangrijk!

Van Ommen Magazijninrichting is gespecialiseerd in het inrichten van uw opslagruimte en verzorgt dit van A tot Z. Wij werken met gecertificeerd personeel, waardoor u verzekerd bent van veilige en duurzame stellingen. Ook wanneer u op zoek bent naar gebruikte stellingen van uitstekende kwaliteit, dan helpen wij u graag verder.

Graag geven wij u alvast enkele belangrijke tips om uw magazijn zo goed en efficiënt mogelijk in te richten:

De grootte van de opslagplaats bepalen

Een van de belangrijkste punten om te weten, is het aantal producten dat u in uw depot wilt gaan opslaan. Daarbij dient u rekening te houden met het gewicht, het volume en de grootte van de producten. Bij het bepalen van het totale opslagvolume zijn tevens de doorloopsnelheden van belang. Oftewel welke aantallen dient u in voorraad te hebben per artikel. Neem de groeiverwachtingen van uw bedrijf hierin mee. Als laatste is ook de wijze van uitlevering van belang. Vindt deze plaats op rolcontainers of op pallets? Wanneer u tot slot alle fysieke kenmerken bij elkaar optelt, dan bepaalt dit de grootte van de opslagplaats dat uw bedrijf nodig heeft.

Bepaal de gewenste verkeersstromen

Breng in kaart welke verkeersstromen er door uw depot zullen gaan lopen. Denk hierbij aan personeel en bezoekers, maar uiteraard ook aan goederen en transportmiddelen. Werk deze stromen uit tot een geordend en goedlopend geheel.

Gebruikte magazijnstellingen

Verloop in combinatie met plaatsbepaling

Om te komen tot een goede plaatsing van de producten in de stellingen, dient u rekening te houden met de snelheid waarop de producten worden verkocht. Dat wil zeggen dat producten waar veel vraag naar is, efficiënt geplaatst worden op een plek waarbij het geen moeite kost om er toegang tot te hebben. Uw organisatie zal op deze wijze, een productiviteitstoename laten zien. Zeker wanneer dit geldt voor producten van grote omvang. Het zorgt voor tijdbesparing die op economisch vlak positieve gevolgen zal hebben.

Het definitieve inrichtingsplan

Voordat het depot daadwerkelijk verbouwd en of ingericht gaat worden, is het slim om eerst een sluitend inrichtingsplan klaar te hebben. Dit inrichtingsplan beschrijft concreet het soort producten, de aantallen, de indeling en de looproutes in uw opslagruimte. Verder beschrijft het de plaatsing van de stellingen, de benodigde licht- en oplaadpunten, ramen en deuren in het pand en transportmateriaal.

Met onze kennis en ervaring nemen wij u graag alle zorgen uit handen voor wat betreft deze inrichting. Samen bespreken we uw wensen en formuleren we deze tot een concreet inrichtingsplan. Dit plan wordt besproken, uitgewerkt en ingetekend tot op detailniveau, totdat u volledig tevreden bent.

U kunt contact met ons opnemen via e-mail info@magazijndemontage.nl, telefonisch of door het invullen van het contactformulier.

Bel ons

Mail ons