De ideale gangpad breedte in een magazijn

In een magazijn is gebruiksvriendelijkheid net zo belangrijk als veiligheid. Wanneer er prettig gewerkt wordt, dan verhoogt dit de efficiëntie van het personeel. Een gebruiksvriendelijke opslagplaats bestaat uit een doordachte inrichting met goedgekeurde rekken en gangpaden met de juiste breedte.

Inrichtingsplan magazijn

Het opstellen van een goed inrichtingsplan vraagt om expertise en inzicht.

Van Ommen Magazijn Inrichting neemt u de volledige inrichting van het magazijn uit handen.

Met uitsluitend gecertificeerd personeel, verzorgen wij een vakkundige montage en demontage van uw stellingen.

We werken met nieuwe stellingen en met uitstekende gebruikte stellingen. Voor uw gemak leveren wij onze diensten in de hele Benelux.

Graag geven wij u alvast enkele belangrijke tips om uw opslagplaats zo goed en efficiënt mogelijk in te richten.

Gangpad breedte magazijn

Goede indeling van de stellingen 

Een eerste winst is te halen in het opstellen van een goed inrichtingsplan. Dat wil zeggen dat zowel de goederenstroom als de plaatsing van de rekken in kaart is gebracht. Het moet duidelijk zijn of een gang wordt gebruikt voor uitsluitend eenrichtingsverkeer, of voor twee richtingen. Daarnaast is het slim om de gangpaden te laten lopen in de lengterichting van het magazijn. Zo hoeven orderpickers minder vaak over te steken naar een andere gang. Dit garandeert een optimale productiviteit.

Zijn smalle gangpaden ideaal?

Bij de inrichting van de opslagplaats kan het logisch lijken om de breedte van de gangen zo smal mogelijk te houden. Dit om meer ruimte over te houden voor het plaatsen van stellingen. Toch is het niet aan te bevelen, vooral wanneer er heftrucks worden gebruikt of wanneer u deze wilt gaan gebruiken. Dan is een ruim gangpad noodzakelijk.

Welke gangbreedte is geschikt voor heftrucks

Heftrucks zijn er in diverse modellen. Kijken we naar een driewiel heftruck, dan neemt deze een breedte in beslag van maar liefst 3,2 meter. Of de reachtruk die 2,8 meter aan breedte vereist. Er zijn ook speciale smallegangentrucks beschikbaar, die slechts 1,8 meter aan breedte nodig hebben.

Meer informatie 

Mocht u graag meer informatie wensen over Van Ommen Magazijninrichting? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met Van Ommen via e-mail, telefonisch of door het invullen van het contactformulier op de website.

Bel ons

Mail ons